Over Ellen

Ik ben Ellen Derix. Moeder van drie prachtige kinderen en woonachtig in Meijel.

 

Ik ben opgeleid als pedagoog en ben jarenlang werkzaam geweest in de kinderopvang. Daarna heb ik tien jaar gewerkt als ambulant pedagogisch hulpverlener bij een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking.


Waarom de naam BOEM?

Omdat de afkorting natuurlijk klopt met wat ik doe: Bewust Opvoeden En Meer. Maar ook omdat de term refereert aan een bepaalde directheid, de vinger op de zere plek leggen. Soms moet je diep gaan en mag het juist een keer knallen (boem) om vervolgens weer verder te kunnen. Door BOEM valt er ballast van je schouders en voel je je een stuk lichter waardoor je weer helder kunt nadenken en voelen. Weer kunt luisteren naar je hart en intuïtie.

Kinderen zijn onze grootste leermeesters.

In mijn werkcarrière heb ik vele ouders en kinderen mogen begeleiden om hen weer terug in hun kracht te zetten. Door ouders bewust te maken van hun eigen mogelijkheden en het mooie in hun kind te laten ervaren, ontstond er een vernieuwd contact en daarmee een betere verbinding. Waardoor groei en meer geluk ontstonden bij zowel ouders als kind.

 

Ik geloof namelijk sterk in deze wisselwerking. En dat onze kinderen onze grootste leermeesters zijn. Zij geven ons de lessen die wij mogen doorleven om een betere ouder te worden. Handig als je ze wel wilt en kunt zien.

Zelf liep ik ook langere tijd met oogkleppen op...

Zelf liep ik ook langere tijd met oogkleppen op en ging ik maar door en door om alle ballen de lucht in te houden. Tot het op een gegeven moment echt niet meer kon. Ik leefde vooral vanuit mijn hoofd, vanuit hoe ik dacht dat het moest, hoe het hoorde. Reageerde me af op mijn kinderen en man. Zo’n moeder en echtgenoot wilde ik niet zijn. Gek werd ik daar van…

 

Door hulp in te schakelen leerde ik weer te voelen en te ontvangen zonder dat er voorwaarden aan hoeven te zitten. Ik kwam weer terug in mijn eigen kracht! Ging weer leven in plaats van overleven. Liet mijn hart weer spreken en luisterde er ook naar. Dat heeft geresulteerd in het opzeggen van mijn vaste baan en het kiezen voor het avontuur van het ondernemen. Opvoedpraktijk BOEM werd een feit. En de energie begon weer te stromen!

Ik ben weer terug in mijn eigen kracht.

Ik heb het altijd belangrijk en prettig gevonden om mij persoonlijk te ontwikkelen. Ben nieuwsgierig en leergierig van aard. Daarom heb ik verschillende opleidingen en cursussen gevolgd na mijn opleiding pedagogiek en wil hierin blijven investeren voor mezelf en voor anderen. Leren en ontwikkelen is een dynamisch gegeven wat gevoed mag blijven worden.

 

In mijn vrije tijd houd ik er van om lekker in de buitenlucht te sporten. Leuke dingen te ondernemen met mijn gezin. Te koken met vrienden, maar nog beter is het opeten van al dat lekkers.

 

Verder ben ik een spontaan en enthousiast persoon. Als pedagoog adviseer, coach en train ik op een eerlijke, directe, soms confronterende, maar vooral liefdevolle manier. Praktisch, humoristisch en doeltreffend.


Ervaringen met Ellen

"Eigenlijk is het zo simpel als iets maar maken we het onszelf zo moeilijk dat we geen raad meer weten. Vroeger was het bel Mona, die weet raad. Nu is het bel BOEM en dan komen we er samen wel uit. Bij ons is het ook gelukt mede door jou Ellen. En als het ons lukt, lukt het een ander ook".

"Hoi Ellen, wat leuk dat je je eigen opvoedpraktijk bent gestart. Wij willen jou heel veel succes wensen maar weet zeker dat dat jou gaat lukken. Voor ons ben je een aantal jaar echt de juiste hulp geweest en mede dankzij jou zijn wij leren omgaan met autisme. En Jimmy is een geweldige puber die dit schooljaar is gestart op het middelbare in Deurne. En jawel elke dag op de fiets!"

"En ik weet dat jij goed bent in het perspectief te verleggen. Jij geeft een nieuwe blik waarin je zo vast kan zitten. Thanks, zus! En succes om dit ook bij anderen te gaan doen "😘"