Shantala behandeling

Shantala in elke vorm is in contact komen met de ander vanuit de betekenis: Jij bent goed zoals je bent!

Shantala beïnvloedt het contact tussen mensen op een positieve wijze.

Contact maken tussen mensen is een gevoelsmatige wisselwerking, de manier waarop je contact maakt is dus erg belangrijk. Het welbevinden van mensen wordt voor 70% bepaald door een gunstige omgeving en een positief contact en slechts 30% door de kennis en vaardigheden.

 

BOEM gelooft in de bejegening en aanraking vanuit de shantala waarin niet geoordeeld wordt, iedereen mag zijn zoals hij is.

Hoe gaat een shantala behandeling?

Het aanraken gaat op gestructureerde methode en kan gewoon over de kleren heen. Geschikt voor alle leeftijden!

Binnen en na de behandeling is het positieve contact zichtbaar aan een toename van rustmomenten in de lichaamshouding, gezichtsuitdrukking en ademhaling.

Aanraken is een basisbehoefte

Het stimuleren van de huid door middel van aanrakingen is belangrijk voor de juiste organische, neurologische en psychologische ontwikkeling. Emoties kunnen op een dieper niveau doorvoeld worden, zonder te hoeven praten, vanuit een ontspannen sfeer.

 

Contact en aanraking kunnen van grote waarde zijn om jezelf te leren kennen en elkaar beter te leren begrijpen. Het ontwikkelt een beter lichaamsbeeld, lichaamsbesef en gewaarwording en bevordert door ontspanning, de rust, de ademhaling, de bloedsomloop en de werking van de stofwisseling.

 

Tevens is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat door stimulering van de tastzintuigen, in het neurologische systeem de hormonen oxytocine en serotonine aangemaakt worden. Deze hebben een regulerende werking op de stresshormonen (adrenaline en cortisol).

Tasten, aanraken, ontmoeten, geeft warmte, kleur en glans aan ieders bestaan.


Ervaringen met Ellen

Vrouw 40 jaar:

"Ik vond het vooral heerlijk ontspannen! Dacht in eerste instantie niet dat ik er veel van merkte maar dat bleek toch anders.... Ik had niks in de gaten dat je al klaar was tot je me zachtjes wakker schudde? Hoezo relaxt dus! Zeker een aanrader voor mensen die stress ervaren of gewoon even een lekker ontspannen moment voor zichzelf willen".


Man 42 jaar:

"De rust was heerlijk!

Kind 8 jaar:

"De behandelingen waren fijn. Rustig en ontspannen. Soms werd ik er blij...boos...verdrietig van. Bovenal kreeg ik meer rust".


Kind 13 jaar:

"Ik voelde me opgelucht na de behandelingen".


Kind 15 jaar:

"Mijn hoofd zat behoorlijk vol! Op een schaal van 0-10 was het een 8 voor de behandeling. Daarna een 3!"

Man 47 jaar:

“Tijdens een BNI bijeenkomst vertelde Ellen gepassioneerd over de voordelen van een Shantala behandeling. Mijn interesse was gewekt en na een eerste gesprek besloot ik al gauw om de behandeling te ondergaan, niet wetende wat mij te wachten stond.

Het duurde niet lang en was niet moeilijk om mij over te geven aan de ontspannende en rustgevende energie die er tijdens zo'n behandeling vrij komt.

Ik kan het niet anders omschrijven dan een korte vakantie die ongelofelijk veel rust brengt.

Eigenlijk weten we allemaal hoe belangrijk het is om tijd voor jezelf vrij te maken maar ben eens eerlijk: doe je dat ook (genoeg)?

Ik kan deze behandeling van harte aanbevelen aan iedereen die meer tijd en rust voor zichzelf wil hebben".